Cartrons carrer fundació arrels

Arrels atén 2.564 persones durant el 2019, un 60% més que fa cinc anys

El nombre de persones sense llar que atenen a Arrels segueix augmentant. El 2019 han atès 2.564 persones, un 8,59% més que el 2018 i un 60% més que fa cinc anys. Això és així perquè a Barcelona hi ha més persones sense llar: unes 1.200 persones, com a mínim, dormen al ras. Des d’Arrels fan una crida a la ciutadania a col·laborar perquè segueixen oferint alternatives a les persones sense llar.

En concret, durant el 2019 des d’Arrels:

 • Han sortit a visitar 523 persones que viuen al ras. Es tracta de persones que fa temps que viuen al carrer i amb una situació cronificada. L’equip de carrer les ha visitat per saber com es troben i intentar donar resposta a les seves necessitats.
 • Han acollit 2.194 persones al centre obert. Això significa un 12% més que durant el 2018 i gairebé un 98% més que fa cinc anys. El centre obert és un espai on les persones es poden resguardar durant el dia i on s’ofereixen serveis bàsics com les dutxes, el rober i la consigna.
 • 946 persones han fet ús del servei de dutxes i més de 1.300 han fet ús del rober. Aquestes xifres signifiquen un increment del 17,3% i del 23,4%, respectivament.
 • Han garantit l’allotjament a 240 persones. Més de la meitat d’aquestes persones viuen en pisos i la resta viuen a la llar Pere Barnés -que acull persones que han viscut al carrer i que tenen una salut fràgil-, a habitacions de lloguer i al Pis Zero, un recurs de baixa exigència on les persones poden entrar amb totes les seves pertinences, estar-se el temps que necessitin i passar la nit de manera segura.
 • Més persones sòcies i donants per fer possible #ningúdormintalcarrer

  Hi vols col·laborar?

  Més informació i donatius a la web d'Arrels:

  WEB ARRELS