Fira econòmia social i solidària Terrassa

4a Fira d’Economia Social i Solidària a Terrassa

‘Terrassa cooperativa‘ és el nom que rep el programa anual de promoció de l’Economia Social i Solidària (ESS) impulsat per l’Ajuntament de la cocapital del Vallès Occidental, amb la col·laboració d’entitats i empreses, majoritàriament agrupades en la Xarxa d’Economia Solidària (XES) de Terrassa. Per fer visible el potencial de l’ESS, s’han programat 43 activitats durant tot el mes de novembre, protagonitzades per 55 entitats i cooperatives i 9 serveis municipals.

L’acte central de la programació és la Fira d’Economia Social i Solidària, que es farà el dissabte 23 de novembre a la Plaça Vella, amb més de 50 estands, d’entre els quals un de projectes emergents. Ja fa cinc anys que s’organitza “Terrassa Cooperativa”, a través d’una estratègia de ciutat compartida amb tots els agents del territori, amb l’objectiu d’enfortir l’economia social mitjançant el seu Pla Estratègic.

L’activitat de les empreses i entitats de l’Economia Social i Solidària representen un volum significatiu en relació a l’economia global de Terrassa. Són el 8,8% del teixit econòmic de la ciutat, ocupen el 7% de la població i generen el 2% del volum total del PIB. I si a banda d’utilitzar els indicadors econòmics més comuns, se’n proposessin de nous, com el repartiment equitatiu del treball, el salari entre gèneres, el poder de transformació i millora al territori, la reducció de l’impacte ambiental o el valor de la seva aportació al bé comú de la societat, encara es podria dimensionar millor l’aportació d’aquestes activitats econòmiques al benestar de la ciutadania.

En aquesta fira podreu conèixer les entitats i projectes d'Economia Social i Solidària de Terrassa: apropeu-vos i descobriu que una altra economia ja existeix!.
Cartell presentació de la Dovella a la Fira de l'economia social i solidària a Terrassa
Stand de la Dovella a la fira social i solidària