Home al carrer sense sostre

Sense Sostre: el dia a dia de viure al carrer

Sense Sostre és una pel·lícula escrita i dirigita per Xesc Cabot i Pep Garrido i coproduida per Atiende Films i Alhena Production; un llargmetratge de ficció sobre el Joan, un sense sostre que decideix abandonar la seva rutina d’alcohol i violència als carrers de Barcelona i emprendre un viatge sobrehumà vers una destinació que només ell coneix.

Una singularitat del film és la participació com a actors i actrius de persones que han viscut al carrer en algun moment de la seva vida, vinculades a Arrels Fundació, i que treballaran colze a colze amb els actors professionals del film, sobretot amb el seu protagonista, el Boris Ruiz. La pel·lícula també comptarà amb la participació de Geraldine i Oona Chaplin, en representació de Chaplin-Charlot, el més gran sense sostre de la història del cinema, la presència del qual sobrevola tot el film.

El cens oficial diu que 941 persones dormen cada dia al carrer a Barcelona. Possiblement en són moltes més. A tota Espanya n’hi podria haver més de 40.000. I totes amb les que hem pogut parlar comencen el seu relat de la mateixa manera: «Som invisibles».

Sense sostre és, sobretot, un gest. El de posar la mirada sobre allò que preferim no veure, el de llançar llum sobre realitats - poster mostruoses, però profundament humanes - que, a força de ser ignorades, han deixat d'existir per a nosaltres. El gest de fer visible l'invisible.
Cartell de la pel·lícula sense sostre
Sinopsi

En Joan (Enric Molina), un sense sostre que malviu als carrers de Barcelona amb la inseparable companyia del seu gos Tuc, decideix abandonar la seva rutina d'alcohol i violència i emprendre un viatge vers una destinació que només ell coneix. La pel·lícula està protagonitzada per persones que han viscut al carrer, que treballen al costat d'actors professionals.

Fitxa tècnica

Productores: Alhena Production i Atiende Films

Guió i direcció: Xesc Cabot i Pep Garrido

Actors: Enric Molina, Laia Manzanares i Teresa Vallicrosa